Rektörümüz Prof. Dr. Sait Mesut DOĞAN Yüksekokulumuzu ziyaret ederek yürütülen tarımsal faaliyetleri yerinde inceledi. Ziyaret sırasında Rektör Doğan’a, Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Ali Gündeşli ve öğretim üyeleri ile öğretim görevlileri eşlik etti.
Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, Nurdağı Meslek Yüksekokulu’nun hem uygulamalı eğitime yaptığı katkılarla hemde bölge tarımını destekleyen projeleriyle önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti. Prof. Dr. Doğan, ‘’Üniversite olarak eğitimin teorik boyutu kadar uygulamalalı eğitim süreçlerinide önemsiyoruz. Nurdağı Meslek Yüksekokulumuzun 450 dekarlık uygulamalı tarım arazisi, öğrencilerimizin sahada deneyim kazanmasına olanak tanırken, yürütülen tarımsal üretim faaliyetleriyle bölge tarımına da ciddi katkılar sağlıyoruz. Bu çalışmaların bölgedeki çiftçilerimize de örnek teşkil etmesi için bizim için çok değerli’’ diye konuştu. Doğan, ekmeklik buğday ve karakılçık buğdayın önemine, de değinerek, atalık tohumların korunup yaşatılması gerektiğini belirtti. Doğan, ‘’Türk mutfağının temel gıda maddesi olan nesli tükenme tehlikesi altındaki karakılçık buğdayının organik olarak üretimini yaparak bu değerimizi yeniden yaşatıyoruz. Ayrıca bu ürünlerin işlenip tüketiciye sunulması, tarım ve gıda sektöründe katma değer yaratmak açısından önemli’’ ifadeleri kullandı.
‘’TIBBİ ve AROMATİK BİTKİLER , GELECEĞİN TARIMI OLACAK’’
Tıbbi ve aromatik bitkilerin dünya genelinde hızla önem kazandığına dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, bu alandaki çalışmaların daha dageliştirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: ‘’Fitoterapi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Nurdağı Meslek Yüksekokulumuz arasında yapılan işbirliği sayesinde tıbbi ve aromatik bitkilerde önemli ilerlemeler kaydettik.
Çörekotu, kimyon, anason ve aspir gibi bitkilerin üretimini gerçekleştiriyoruz.